Gemista Dolmades Vegan
Je kunt dit lekkere gerecht eten met wat tzatziki, yoghurt of feta kaas
Ingrediënten
- 2 kilo tomaten
- 1 kilo courgetten
- 1 kilo paprika
- 1 kilo aardappelen
- 4 aubergine
- 8 grote uien
- 2 wortelen
- 2 blikken artisjokken
- 1 bos platte peterselie
- 1 bos munt
- 1 bos venkelbladeren
- 1 verpakking wijnbladeren
- Courget bloemen
- 1-2 el zout
- 1-2 el peper
- 2 el oregano
- 500 gram dolma rijst
- 2 blikjes tomaatpuree
- 2 citroenen de sap ervan
- 150 ml olijfolie
Bereidingswijze
Was alle groenten goed schoon. Dan hol je de tomaten, courgetten en de aubergine met behulp van een lepeltje. Leg deze in een ovenschaal. Schil de aardappelen en hol de grootste ook uit. Schil de wortels en rasp de ze ook.
Schil de uien en rasp de ze met de dikke rasp. Deze ga jij met 50 ml olijfolie en een beetje zout langzaam bakken en karamelliseren. Als je de aubergine leg hebt gemaakt moet je deze in kokend water voor 10 minutes blancheren. Alle inhoud van de geholde groenten moeten met de processor of de grof rasp of met de mes fijn stukjes gemaakt worden en bewaard omdat deze gaan wij voor de vulling gebruiken.
Hak de peterselie, de munt bladeren en de venkelbladeren fijn door. Was de rijst en voeg deze in een grootte bak. Voeg alle ingrediënten en kruiden in. Voeg ook 50 ml olijfolie in. Roer alles goed door. Maak alle geholde groente open en besprenkel deze met wat zout er op. Daarna begin deze te vullen. Vul ook de wijnbladeren en leg deze naast de gevulde groenten.
Als alles klaar is voeg jeeen beetje olijfolie toe en dan kook je deze op 180 graden voor 50 minuten.
Je kunt dit lekkere gerecht eten met wat tzatziki of yoghurt of feta kaas
Eet smakelijk!
Kali oreksi!