Dakos (ντάκος)
Deze Griekse variant van de bruschetta met feta is lekker bij een mezze of als voorgerecht
Kooktijd
15 min
Moeilijkheid
Eenvoudig
Simple Tasty Recipes
Ingrediënten
- 4 of 8 stuks Dakos brood
- 4 stuks Tomaten middel groot
- Griekse Olijfolie
- 150 gram Griekse Feta kaas
- 1 theelepel Oregano
- zout en peper (naar smaak toe te voegen)
Bereidingswijze
Rasp de tomaten fijn met een rasp. Voeg daarna zout en peper toe om het op smaak te brengen en roer alles goed door elkaar. Maak het dakos brood iets vochtig met wat water, maar niet te veel het brood moet wel knapperig blijven. Leg het dakos brood op een bord of schaal en verdeel het tomatenmengsel over het brood. Verkruimel nu de feta kaas en doe dit over het tomatenmengsel heen.
Schenk nu royaal de Griekse olijfolie er overheen en als laatste strooi er wat oregano kruiden over heen. eet smakelijk!