Skip to main content
De winkelwagen is leeg

Fava met gekarameliseerde uien

Wij serveren de gekarameliserde uien met traditionele Griekse recepten zoals fava (gele linze) of onze hamburgers of anderen gerechten.

Kooktijd
50 min
Moeilijkheid
Eenvoudig
Simple Tasty Recipes

Ingrediënten

  • 500 g gele linzen
  • 900 ml water
  • ½  tl zout
  • snufje peper
  • gekarameliseerde ui, kappertjes of olijven of gesniperde droog of verse ui voor garnering.
  • 40 ml olijfolie voor garnering

Bereidingswijze

Doe de gele linzen in een zeef en spoel ze goed af met veel water.
Giet de linzen in de pan met het water, op hoog vuur tot het begint te koken. Daarna verminder het volume van de vuur tot laag en schuim het 2-3 keer af (ik verwijder het schuim dat je op het oppervlak creëert).

Laat het sudderen tot het zacht wordt en het water opneemt, ongeveer 40 minuten (eventueel voeg ik tussendoor een beetje heet water toe). Meng tussendoor voorzichtig, maar niet de hele tijd. Wacht tot de geheel helemaal zacht word of pureer het met een blender of keukenmachine.
Serveer gegarneerd met wat gekarameliserde ui of kappertjes of olijven en extra olijfolie.

Bewaar het in een kom met huishoudfolie erop of in een tuperware zonder de topings erop voor 1 week in ded coelkast of 3 manden in de diepvries. Als je het serveer doe je de topings boven op en...

Kali oreksi!

Eet smakelijk!