Saltsa Maidanou Meze

recept 38,Saltsa Maidanou MezeBenodigdheden:

  • 2 sneetjes oud witbrood

  • 2 sjalotten

  • teentje knoflook

  • kl. Zakje verse kervel

  • kleine rode peper

  • 30 gr. Peterselie (krul)

  • ± 3 eetlepels limoensap

  • ± 1 dl. Griekse olijfolie

  • suiker, zout, verse peper.

  • Olijven ( liefst zwarte)

Bereidingswijze:

Haal de korstjes van het brood, en week de sneetjes in ruim koud water. Knijp dit dan goed uit. Knoflook, sjalotjes pellen klein maken. Kervel, peterselie schoonmaken (alleen de blaadjes)

Peper schoonmaken en klein snijden, en de zaadjes gooit men weg. Doe het brood, knoflook, sjalotten, kervel, peterselie, peper in een kom, doe daarbij ± 3 eetlepels olijfolie, ± 2eetlepels limoensap. Maak van dit alles een glad geheel. Doe nu de rest van de olijfolie erbij, maar wel voorzichtig  blijf dit alles wel goed roeren tot er een vrij dikke pasta  is ontstaan. Breng, dit dan op smaak met zout, peper en de suiker. En naar eigen smaak het limoensap. Als laatste de zwarte olijven er op leggen.

Serveer er een warm pita broodje erbij.

Bron: www.koseiland.com

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie