Christopsomo, Grieks kerstbrood

Benodigdheden:                                                                                      Recept 36,Christopsomo, Grieks kerstbrood

    • 1 kilo meel
    • 325 gr suiker
    • 50 gram vloeibare gist of 4 zakjes gist
    • 1/4 eetlepel kaneel
    • 1/4 glaasje sinaasappelsap
    • 1/4 glaasje metaxa (cognac)
    • 1 klein glaasje olijfolie
    • zout

Bereidingswijze:

Meng 65 gr. meel met lauw water, wat zout en gist tot een papje. Laat het op een warme plaats ongeveer een uur rijzen. Hierna alle overige ingrediënten toevoegen en kneden tot een grote deegbal. Laat dit deeg drie uur rijzen op een warme plek. Kneed er ronde broden van. Maak van enkele slierten deeg een kruisje bovenop het brood. De oven voorverwarmen en een half uur op 200 graden bakken.

Nog geen reacties.

Geef een reactie