Aubergine uit de oven (Μελιτζάνες Φούρνου).

Aubergines uit de oven (Μελιτζάνες Φούρνου)Benodigdheden:

      • 3 grote aubergines
      • 5 el. Griekse olijfolie.
      • 1 pakje Griekse feta kaas.
      • 3 verse tomaten.
      • 1 grote ui.
      • Suiker.
      • 3 el. fijn gesneden platte peterselie.
      • 1/2 pakje tomatensaus (250gr).
      • Oregano.
      • ½ glas water.
      • Zout en peper om op smaak te brengen.

Bereidingswijze:

Snijd de aubergines over de lengte in dunne plakjes en leg deze op de bodem van de ovenschaal.

Bestrooi nu de plakjes met wat suiker en olijfolie en leg hier weer wat plakjes aubergines overheen.

Dit herhalen tot dat alle plakjes op zijn. Verwarm wat olijfolie in een pan, snijd de ui fijn en doe deze in de pan en laat dit goud/bruin worden. Voeg dan de fijngesneden tomaat toe en laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Voeg dan de tomatensaus, oregano, peterselie, zout en peper toe en laat dit nogmaals 5 minuten zachtjes garen. Als de saus klaar is gieten we de helft over de aubergines in de ovenschotel en verkruimelen we de feta kaas er over heen. Daarna gieten we de rest van de saus er over heen. Plaats nu de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden en laat dit 30 tot 45 minuten staan. Serveer dit gerecht met wat rijst of aardappels uit de oven en u heeft een heerlijk vegetarisch gerecht.

Eet smakelijk!

 

op “Aubergine uit de oven (Μελιτζάνες Φούρνου).”

  1. Karin Pellicaan augustus 9, 2014 at 1:56 pm #

    Wat een heeeeerlijk recept, inmiddels al met veel vrienden enorm ervan genoten en volgens mij staat het inmiddels bij diegenen die het gegeten hebben al op de favorietenlijst!
    Bij dit recept is het niet nodig om lang in de keuken te staan en kun je samen met je vrienden buiten zitten en van het mooie weer genieten.
    De laatste keer heb ik de pastasaus alleen van tomaat gemaakt gebruikt, ook dit gaat prima.
    Veel succes nog!

Geef een reactie